dolgozás van

Ha ez így megy tovább, lehet, hogy ősszel lesz kiscsillag 3.
Elkezdtünk komótosan dolgozgatni, a Lovasi-Ózdi páros néhány rövid akkordfűzérig jutott, aztán a Lecsó is küldött az otthoni termésből párat, úgyhogy erre alapozva február elején, és a mostani hétvégén Pécsen próbált a zenekar (most mentek vissza) és bár a hozott anyagon is gyurmáztunk, de aztán meglódultak a dolgok, elkezdtük a pillanat hevébe írni az ötleteket, és körülbelül kilenc dalszerűség lett felkrónikázva a gépbe. Ideírom a munkacímeket: 1eske v. vaktyúk, sirály, bugi, agyvérzés, bungaló, szelíd sziget, tipik, lélekkávé. Egészen furcsa cuccok is vannak, új ízek, és olyan lelkesek vagyunk, szövegeket is írtunk, és talán a márciusi bulikon már 2-3 számot játszunk is.
Többet meg nem is nagyon akarunk, mert érdekes tanulság volt, hogy ha valamin változtatunk, de a régebbi verziók már elterjedtek a youtube-on, akkor mindenki azt reklamálta, hogy miért nem ilyen meg olyan.
Szóval az a cél, hogyha ilyen jól haladunk, egy 25-30 számot is sikerülhet felvenni. Az meg olyan bőség, hogy abból még lehet is egy jó lemeznyi cucc.

Lovasi

2010

Boldogságból sosem elég - énekelte hajdanán Soltész Rezső, és bár a magam részéről nem hiszem, hogy nagyon kéne üldözni Őt, viszont ami tényleg fontos, hogy csak egészség legyen, úgyhogy: Jó egészséget kíván a Kiscsillag zenekar minden kedves erre járónak az új év alkalmából, néhány dologgal adósak maradtunk, de most úgyse játszunk közel három hónapig, viszont lesz új honlap, néhány újrakavart dal, és talán többet is fogunk újra írni ide.

Lovasi

dob+basszus

Holnap este héttől a Bárkában leszünk, hogy eleget tegyünk Lévai Balázs barátunk meghívásának, lesz ugyanis ez a Dob+Basszus Live ügy. A zenekar nagyon izgul, azt hallottuk, hogy mindenkivel kapcsolatban lesznek meglepetések, és hogy többet tudunk meg majd magunkról, mint amennyit eddig tudtunk, meg a végén állítólag lesz Rátgéber is, de csak akkor, ha találunk neki pöttyös inget. Lesz faszhosszúság-összemérő verseny, és kinél több a sár az orrlyukában verseny, és a végén megcsináljuk a legszebb meztelen nőt.  Kivéve, ha nem a Lévai felesége lesz az. Aztán a konzervatív karitatív párbeszéd után a szponzorok leteszik a pénzt, ami miatt odamentünk.

Ami a november elejére ígért „Örökre” remixet, meg a dalokat illeti, a november helyett inkább a decembert javasoljuk, mert ti olyanok vagytok, akiknek nem számít az idő.

Jut eszünkbe Rátgéberről:

L.

korom

Hétfő délutáni ajánlatunk egy újabb videoklip, amit már jó ideje meg akarunk mutatni, és hogy eddig vártunk vele az csak azért van, mert így alakult.   

Létezik egy hasonló klip már a rocktörténelemben, 1993-ban jelent meg a Kispál és a Borz zenekar harmadik lemeze Ágy Asztal Tv címmel, és a címadó szerzeményhez készült anno Röhrig Géza rendező saját külön bejáratú kisfilmje, tehát a posztmodernben szokásos kalapemelésnek is vélhetnénk Százados Miklós etűdjét, de lehet, hogy csak Ő is piromán, mint ahogy Géza is az lehetett. Mindenesetre a kép és a hang ahogy egybecseng az olyan mint amikor óvodás koromban bajszot-szakállt ragasztottam vattából az előre kifestett papírtélapónak, és hazafelé fújta őket a szél.

Lovasi

az örökre

Íme a tudatosan megtervezett lemezkampány. A karácsonyi piacra a zenekar mindig különös figyelmet fordított, hiszen ekkor jelent meg tavaly a Légy szíves című dal, most pedig a szeretet ünnepére ismét egy nagyszabású szeretethimnusszal jelentkezik klipesítve a zenekar. A kis filmet még valamikor télen forgattuk, a Légy szíves kliphez hasonlóan a Nagymerénylet névre hallgató rendezőpárossal, Nagy Gergővel és Merényi Dáviddal, júniusra lett kész, de eleve nem rohantunk, mert tudtuk: időzíteni tudni kell… Ez annyira jól sikerült, hogy időközben rábukkantunk a neten egy hasonló tematikájú cuccra, amit valaki egy Coldplay dalhoz csinált (nem hivatalos verzsön), pedig már megvoltunk vele, de hát ugye mi magyarok számos találmányt készítettünk úgy el, hogy a munkálkodás után fáradtan hátradőltünk, és mire felocsúdtunk, hopp, már valami élelmes fiú nem besétált előttünk a találmányi hivatalba? De mi vagyunk a másodikak, és azóta végre megtanultunk a bronzéremnek is örülni.

Azt tervezzük, hogy november elejére jön hozzá egy remix az "Örökré"-ből, meg egy akusztik verzió, és egy vagy két régi dal. Mindenesetre elkezdjük csinálni az új lemezanyagot. 

Lovasi


 

ki tart halat?

Amíg a tisztelt olvasók a válaszon törik a fejüket, addig elmondjuk, bár nem szeretjük a felhajtást, az elmúlt jó néhány hétben végül sikeresen teszteltük a zenekar emberekre gyakorolt hatását: a többségnél az immunrendszer erősödését észleltük, jelentősen nőtt mind a férfiak, mind a nők szexuális kisugárzása, valamint minőségi javulás állt be a nemi életükben.

jó szomszédod leszek

Hogyan készült? sorozatunk utolsó fejezete következik most, a tizenkettedik dal, azaz a Szomszéd történetszerűsége. A jelentős tréner, Rátgéber László kedvence ez egyébként, a sötétség, a szomorúság és a fájdalom himnusza, a szétbaszott házasság indulója, ahogy ő fogalmazott egyszer. Most megmutatjuk, miből lett a mi.

avian

Évek, kérem szépen, hosszú évek kitartó munkájának eredménye ez. A Jedik is csak tárgyakat tudnak mozgatni. 

vasárnapi morzsa

Utólagos engedelmével, tisztelettel ajánljuk Karva nevű olvasónk jelen munkáját a magyar közönségnek, mely mindig megértette és szerette a jót ételben, italban egyaránt. Brillat-Savarin, sőt a Tiberius császár korabeli híres római gourmet, Apicius is úgy tartotta, hogy aki a finomság mellett, a szépséget s különlegességet is kutatja az evésben és ivásban, az csak finom lelkű és megértő lehet. Ennél többet nem is fűznénk hozzá Karváék mai vasárnapi ebédjéhez, de megragadnánk az alkalmat, hogy szertefoszlassunk egy legendát: a rántott húst nem Ferdinánd császár főszakácsa, Leopold Grunzmüller találta fel.

másképp

Így festettünk a nyolcasban, koncert közben, akusztikusan, ugye. Íme a Pénz miatt, az Örökre, és a végén egy felejthetetlen interjú, nem túl mély, de annál inkább tidüntidüntidüntidün.