hello! vermonájuk van-e?

Hogy születik egy Kiscsillag dal? Miért kell egyszerre gitárszólózni? Ki hozta be a buzivokált? Műhelytitkok kezdőknek és haladóknak egyaránt, a Kiscsillag zenekar munka közben, ahogy a kopasz defloreátor látja (A Teremőr. 2.rész). 

Teremőr:
Ezt a dalt - akkor még szöveg nélkül - szintén 2007-ben kezdtük csinálni. Lovi hozta a zenét és még a Ricsivel és a Rezsővel kezdétk kidolgozni. Én később kapcsolódtam be, először még inkább gitáron, később jött az ötlet, hogy lehetne benne egy kis Vermona. (Vermona az a régi orgona, amit a Kiscsillagban használunk, egy barátomtól, Béky Zolitól kaptam szülinapomra, ő valahol vidéken, egy vendéglátóipari helységben vetett szemet rá. Iszonyatos jó kis hangszer, olyan klassz, meleg hangja van, amit a mai drága szintik nem is tudnak produkálni. Egyszer elromlott, ki kellett benne cserélni egy alkatrészt, de nem lehetett már sehol szerezni ilyet, de a pellérdi hangszerboltban megtaláltam a kistesóját és 20 ezer forintért megvettem. Később lett alkatrész, nem kellett donornak használni a tesót, így lett egy tartalék orgona. Azóta egyébként a Géza (Sasvári Géza, gitárkészítő és használó mester, ex Kiscsillag road, ma híres gitáros), szóval ő is vett egyet egy vásárban, szintén valami irdatlan összegért, 15 ezerért talán. Azt hiszem, most már nálunk van a magyarországi Vermonák jelentős része...)

Visszatérve, ennek a dalnak is rengeteg verziója volt, de mindegyik sokkal lassabb volt, mint ami végül a lemezre került, a legtöbb dal az Ábel bekerülésével gyorsult fel különben, hiszen ő egy fürge fiú. Ska jelleget csak 2008 vége felé kapott egy próbán, addig inkább ilyen Tarantinós, 60-as évekbeli cucc volt. Ilyesmi:

Egyébként ebben a dalban hangzik el az egyik kedvenc sorom a lemezről:

"Egy iránytű a lompos
És egy mágneses mezőn sétált régen arra anyukád..."

Lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://orokre.blog.hu/api/trackback/id/tr93956474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása