a dobosok eredete?

A helyzet a következő. Kaptam egy ötletet. Állítólag minden dobos hülye. Állítólag ez ugyanolyan tény, minthogy minden embernek van tüdeje, aki ma él - szemben azzal az állítással, hogy minden dinoszaurusz kedves. Ennek a megállapításnak a háttere érdekel minket. Vagyis engem. Vagyis a téma felvetőjét. Vagyis valakit biztosan.

Több elmélettel nézünk szembe.

Az egyik: Azt hiszem, a Kr.u. 316-ban tartott Valdenmessergamenzieheimi Zsinat idején vették ki a Teremtés történetéből. Tehát kezdetben volt Ádám és Éva. És Dzsoni. A Dzsesszdobos. Dzsakartából. Dzsippje nem lehetett akkor még. Azért vették ki, mert őt szégyellték. Hülye volt. Nagyon. Annyira hülye volt, hogy az első hangszerét egy paradicsomból akarta csinálni. Nem nagyon adott hangott, vagy ha igen, az leginkább a következő hangalakkal lehet azonosítható: Plcshccslcsccc. Ez annyira nem volt zenei hang, hogy az valami fergeteges. Csodálatos. Az is bámulatos, ahogy rájött, hogy ő nem ezt a hangot keresi. "Óh, nem ezt a hangot keresem." - mondta, azzal nekilátott körülnézni. Sok állatot látott, meg egy fát. A tudás fáját. Na arról azt hitte, hogy nem alkalmas dobhangzás kifejlesztésére (akkor persze nem ismerte ezt a szót - csak később találta ki. Állandóan Böböbö-t mondott, onnan tudták Ádámék, mit akar). Inkább nem is evett róla. Hamarosan folytatjuk...

Viszont meglátott egy fadarabot, amivel leütött különböző állatokat. Ez a hang egy fokkal jobban tetszett neki, egy idő után azonban csupa vér lett az állat, és még mindig nem találta meg a keresett hangot. Így Évának, meg Ádámnak adta az állatokat. Ők meg ettek. Bár ezt a viselkedést agresszívnek vélték (mármint az ütést, nem az adást), viszont rájöttek, hogy finom a húsa. Sokkal jobb, mint annak a nyomorék paprikának, ami akkor még inkább egy nem paprikára hasonlított. Dzsoni tovább kutatott. És lám talált egy 62-es Gretschet. Csak úgy ott termett. Mert látá az Úr, hogy ez jó. Attól fogva Dzsoni egész nap csak dobolt. Valahogy úgy érezte, nem kell tovább keresnie. Egy idő után meg is halt. Szerintem érthető, hogy miért nem hagyták benne a Bibliában... (a híres dobos humor, ugye... - a "szerk".)

Maj' mondok még több elméletet, jó?

Ábel

A bejegyzés trackback címe:

https://orokre.blog.hu/api/trackback/id/tr69970854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása