ez kérem, kiscsillag

Hogyan készült? 9.rész: Van-e szándék?

Pár napja voltunk a Fábrisóban előadni ezt a dalt. Mindig is utáltam a tévés tempót, ami annyit jelent, hogy kedden délelőtt be kellett jönnünk hangpróbára (ez különösen a pécsi szakasznak kerül sokba) majd másnap délelőtt volt egy kamerapróba (miért nem lehet ezt egyszerre??? ) és szerda este volt a felvétel, amikor 20 órára odarendelték a zenekart, de persze csak 23 óra után került sor a felvételre, addig büfé...Brrr... De hát ilyen a popzenészek sanyarú élete... Egyébként tényleg nem akarok panaszkodni, örültünk, hogy játszhatunk ott, hiszen még ma is az egyik legnézettebb műsor, csak néha egy kicsit egyszerűbbé lehetne tenni a dolgokat. Mindenben.

Ha jól tudom április 2-án, este kerül adásba a dolog.

Örülök, hogy ezt a dalt választották, mert egyrészt nekem ez az egyik kedvencem, a lemez legnagyobb slágere lett és szerintem minden benne van, amiről a Kiscsillag szól. Rövid, de ütős, van benne riff, van vokál és az egyik legszellemesebb szövege van a dalaink közül. A szövegről itt a blogon már külön elemzést is olvashattatok (meg egy videoklipet is kaptunk ajándékba, ami új kontextusba helyezte a dalt), úgyhogy erre most nem térnék külön ki.

Megmutatom a dal egyik legelső verzióját, ami egy picit lassabb volt, de a lényeg már benne volt:

Mint általában minden dalt, ezt is kamu angol szöveggel kezdtük énekelni és emlékszem, hogy az egyik refrénben többször felbukkant a  „one sunny day”  kifejezés, amiből még akkor  Van-e szándék  lett, ez nagyon megtetszett nekünk, András gyorsan írt is hozzá pár sort, a többi meg már történelem...Poptörténelem.

Ezt a dalt először még a Ricsivel vettük fel, Diósdon, Jánossy Béla stúdiójában, a Főnixben és mivel tetszett a hangzása, ez a verzió került fel az albumra, így legalább a Ricsi is bekerült még az előadók közé. Ráadásul tényleg jól dobolja ezt a dalt, ez a stílus feküdt neki mindig.

A Főnix stúdió remek hely különben, tele van  vintage cuccokkal, csöves előerősítők, zengetők (az egyik akkora, hogy külön szoba van neki fenntartva), csupa analóg cucc, bár ott figyel most már a számítógép is, itt készült az első Kiscsillag lemez, valamint az utóbbi évek Kispál albumai is. A Béla, azonkívül, hogy kitűnő hangmérnök, remek füllel megáldva, türelmes, de legfőképpen egy kiváló arc, remek humorral és mivel évek óta gyűri a szakmát (még az Illéssel kezdett, majd jött a Fonográf stb.) tele van jobbnál jobb sztorikkal, amit a felvételek szünetében szokott előadni, a legnagyobb örömünkre.

Lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://orokre.blog.hu/api/trackback/id/tr731031664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dávidka. 2009.03.28. 19:25:22

most nem az "az a világ nincsen"nek kellett volna jönnie?:D

_borsi 2009.03.29. 00:32:55

hehe, ez a „one sunny day” akkor is jó, ha netán nem igaz. :D
a légyszíves meg nyilván a "let's wash"-ból lett. ;))

nygá 2009.03.29. 13:59:01

eddig hülyének tartottam magam, amiért én is valami what sunday vagy egyéb szerű dologra gondoltam, erre tessék, tényleg. Lecsó, ugye kapunk még majd eltérő stúdióverziókat, tudod, a lemaradtakat? Nem telhetetlenségből (dehogynem) írom ezt, csak olyan jó lenne összeállítani az Örökre mellé egy biszájd lemezt is.

Barbara.. 2009.03.29. 18:46:39

hékás! meghívlak titeket a ballagásomra, de akkor gyertek már el. küldök meghívót is :D
süti beállítások módosítása