Hogyan készült? 11.rész: Fecskés
Minden további magyarázat nélkül, itt van három verzió a dalból. Ez lett az egyetlen dal, ami végül lassabb verzióban került fel az albumra, mint ahogy előtte próbákon játszottuk. Az a régi igazság is beigazolódott a mostani próbákon, amikor készültünk az MR2-es stúdiókoncertre, hogy ha egy dal jó, akkor azt szinte bármilyen stílusban elő lehet adni, akkor is jó lesz, csak más...
Kedvelem azt a dalt, főleg a szövege miatt, nagyon klassz hangulata van. Olyan utazós dal, amiket nagyon szeretek.
Meg ez az egész tavasz, ami van, ez tiszta őrület. Minden megváltozni látszik körülöttem, de hogy mi a cél, azt már (vagy még) nem tudom. De például megfőztem életem harmadik halászlevét, az udvaron, bográcsban és (mások szerint, meg szerintem is, na…) kiválóan sikerült. Én nagyon sokáig nem mertem halászlevet főzni, mert bár nagyon szeretem, a szakértők elmondták, hogy mennyi mindenre kell figyelni és nem mertem bevállalni. Persze igazából nem számít semmi, csak hogy legyen elég jó minőségű hal és paprika. A főzés előtt felmentem a netre és letöltöttem vagy harminc halászlé receptet. Hát mindegyik más volt, de gyökeresen. Az egyik szerint vastagra hagyjam a hagymát, a másik szerint péppé kell zúzni, a harmadik szerint tilos bele hagymát tenni. És így tovább, minden egyes összetevőnél. Úgyhogy végül hagytam az egészet és a saját fejem után mentem. Még pár nappal utána is ettem a maradékból, olyan sok lett.
Ennek örömére úgy döntöttem, megpróbálkozom a babgulyással. Majd referálok, hogy sikerült.
Lecsó