mert megérdemled (a dobosok eredete kettő)

Van egy szer. Injekcióval juttatják az emberek szervezetébe. Tetramirtill-megabromkomiselid a neve. Kisebb butulással jár, a ritmusérzék fejlődésével, meg azzal, hogy állandóan a dobhangolással vagy elfoglalva, ritmikusan jár a kezed az asztalon (nem alatta… azt a szert Maszturbomirtill-megabromkomiselidnek hívják), és folyton a John Bonhamről akarsz mindenkivel beszélgetni. Először csak néha jelennek meg ezek a tünetek. Például egy nem várt pillanatban bazinagyot rácsapsz az asztalra, vagy néha a "John" szót szajkózod, esetleg kimondod egy teljesen más irányú mondat közben az egyik jelentékeny bőrgyártó cég nevét (például: Tegnap lementem a konyhába, amikor is az a"Remo"nyám leordított, hogy miért tárolok egy egész érettségiző-osztályt feldara"Evans"bolva a hűtőben). Olyankor rácsapsz a szádra - magad sem érted, mi történt veled... Pedig mind tudják addigra:  visszavonhatatlanul DOBOSSÁ ALAKULSZ ÁT!

Éjszakákat sírsz, és még a szüleidnek se hozol reggelente Blikket, aminek az a fő híre, hogy "Ferink megint tüsszentett otthon", meg az, hogy "Szabó Győzőnek nem elég kemény", vagy "Pákónak tetveket találtak az agyában"; még vécére se mersz kimenni. De már késő: elkezdesz átalakulni. Azon kapod magad, hogy néha nem figyelsz oda az emberekre, csak mondod a szóvicceidet - és utálod őket, de nem tudsz ellene tenni. A ritmusérzéked fejlődése miatt nem leszel csak öngyilkos. Így inkább veszel egy dobot, és megpróbálod a legtöbbet kihozni halálos fertőzöttségedből. Magányosan ülsz a dobod mellett, és tudod, hogy az emberek soha nem fognak visszafogadni a társadalomba. Ott nincs hely olyanoknak, mint te vagy. Kívülálló lettél. A szüleid kitagadnak, és szemét DOBOSnak fognak hívni. „Nekem a fiam ne legyen büdös DOBOS!” - kiáltja feléd apád. „Már megint DOBOZTÁL fiam! Ne hazudj! Látom a szemeiden! Megint olyan pirosak!!” - sivalkodik édesanyád. Kitagadnak, és már csak a pincehidegbe menekülhetsz előlük egy általad bérelt belvárosi próbaterembe dobozni.

Először egy fiatal germán trubadúrnak adtak be ilyen injekciót - név szerint Hans Ulrich Menschenmann von Hüldergerbesüppenborkenzer-nek -, aki lant helyett egy idő után kongákkal (akkor még Sprenchsherfraudineschschzenzie volt a neve) udvarolt a szép tizenharmadik századi hölgyeknek, akik emiatt büdös paraszt megszólítással hagyták faképnél, míveletlen tuskónak nevezték, és mindenhol kiröhögték. Nem volt más választása: beoltatott titkon egy nőt orvos barátjával (akinek nem írom le inkább a nevét), majd egymásba szerettek. Ettől kezdve genetikai úton is öröklődött a kór, mert köztudott, hogy ha két ellenkező nemű példányt beoltanak Tetramirtill-megabromkomiselid-del, akkor azok egyesülésével az anyag beépül az utód génállományába.

Tehát imígyen két csoportra lehet osztani a dobosokat. Vannak, akiket beoltottak: ezeket "Injektív Idiobos" (az idióta és a dobos szó összeadásával - értelemszerűen) jelzővel illetjük. És vannak, akik ettől a Hans Ulrich Menschenmann von Hüldergerbesüppenborkenzertől származnak: -ezeket pedig "Jézusom, ez a szerencsétlen hülye már így született, szegény, mennyi baja lesz ennek a életébe Idiobos"-nak hívjuk.
Nem biztos, hogy a harmadik rész megjelenik, mert lehet, hogy kitör(ik) miatta a harmadik világháború.

Ábel

jó, elismerjük, szeretjük a folytatásokat (a "szerk".)

A bejegyzés trackback címe:

https://orokre.blog.hu/api/trackback/id/tr75983959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

largen 2009.03.05. 21:03:23

Zseniális. Tényleg várjuk a továbbiakat! :) Ábel, néha szólsz, de akkor nagyon. Háttérbeszorulásod (akár így írják, akár külön) a "Jézusom, ez a szerencsétlen hülye már így született, szegény, mennyi baja lesz ennek a életébe Idiobos" létnek köszönhető, vagy csak simán nem hagynak teret egy DOBOZÓnak? :)

agniK (törölt) 2009.03.05. 21:42:39

Most nem azért, de injekció a 13. században?? :)

gertrud 2009.03.05. 23:06:09

nagyon kérlek ne hagyd abba!!!!
mindig kiborulok ha egy sorozatnak nem látom a köv.részét.... :)
nem szeretnék ez miatt öngyilokot elkövetni, mivel ritmusérzékem meg nincsen... :D

bárcsak engem is beoltottak volna!!
vagy még nem késő?
:)

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2009.03.05. 23:10:51

@miauau: nyilván anno a rectumon keresztül injektálták.

btw a dobosok _tényleg_ nem normálisak. Szerencsére.

Theobroma · http://hazugvirag.blogspot.com 2009.03.06. 00:10:52

Kukuccs,

van egy ilyen, amiről elvileg lehet, hogy tudtok ti is, mármint a zenekar. hogy van ilyen e-regény, és benne van (lesz) a Lovasi is, és elindult és itt van:
peopleteam.hu/e-regeny

És jó.

MCock 2009.03.06. 17:15:14

Áááá!

Hans Ulrichnál aszittem Lars Ulrich lesz. Akit mellesleg azé szaroznak, mert a zeneletöltést támadta.

Teremőr 2009.03.06. 19:14:30

Tetramirtill-megabromkomiselid vs. Maszturbomirtill-megabromkomiselid

Én az elsőre szavazok. (betegre nevettem magam rajta) :)

Ábel! Örülök, hogy inkább a "magány"-t és nem az öngyilkot választottad.

Amúgy pedig az általatok "buzivokálnak" nevezett vokálod spec. nekem iszonyúan bejön az "Örökrén"

A folytatást várva, addig is Tisztelet!

Lamorak · http://www.clusterone.hu 2009.03.10. 12:47:57

Ez üt, h stílusos legyek, de sztem a basszusgitárosok eredete is hasonló lehet egy kicsit, azok se normálisak soha.
süti beállítások módosítása